- UUTISET -Kaikille avoin kesän harjoitusleiri Hangossa PE 16/6 - KE 21/6 (ja kisa 17-18/6)

ECF järjestää perinteisesti kaikille avoimen nelipäiväisen harjoitusleirin ennen kesän arvokisoja. Leiri järjestetään Hangossa kevytveneregatan yhteydessä 16.6. ja 19.-21.6. (pe & ma-ke). Tämä mahdollistaa harjoittelun MM2024 rata-alueella kuuden päivän yhtenäisen jakson (leiri 4pv ja kisa 2pv). Leirin tarkemmasta sisällöstä tiedotetaan myöhemmin, mutta teemoina tulee olemaan mm. startit ja fleettitaktiikka.

Muutenkin pyrimme järjestämään monipuolisen leirikokonaisuuden.

Leirille majoituksineen, pelkälle leirille, tai pelkkään kisamajoitukseen voi ilmoittautua sitovasti oheisten linkkien kautta, maksamalla ennakkomaksun viimeistään to 25.5. Majoitus sisältää aamiaisen.

Tarjoamme osallistumiselle seuraavia vaihtoehtoja (linkin kautta maksuun, joka toimii samalla ilmoittautumisena):


1.) Leiri 16.6. + 19.6-21.6 leirivalmennus + majoitus leirin ja kisan aikana pe 16.6. – ke 21.6.

2.) Leiri 16.6. + 19.6 - 21.6 (pelkkä valmennus)

3.) Kisaviikonlopun majoitus, la-su (17.-18.6.)

4-) Kisaviikonlopun majoitus, pe-su (16.-18.6.)


Nähdään Hangossa !
E-jollapurjehtija Oskari Laurilasta Espoon Nuori Urheilija 2022

The City of Espoo recognized Oskari Laurila as the Young Athlete of 2022

Urheiluvuoden menestyjiä palkittiin eilen Espoon urheilugaalassa, jossa E-jollapurjehtija Oskari Laurila valittiin vuoden 2022 Espoon nuoreksi urheilijaksi. Espoon Pursiseuraa edustava Oskari voitti viime kaudella mm. E-jollien junioreiden Euroopan mestaruuden Saksan Röbelissä ja saavutti kolmannen sijan MM-kisoja edeltävällä Open Week:lla Ranskan Douarnenez:ssa.

Tällä hetkellä Oskari opiskelee ranskalaisessa urheilulukiossa ja palaa kotivesille kesällä 2023.

Lisää Espoon urheilugaalasta:

Urheiluvuoden 2022 onnistujat on palkittu Espoon Urheilugaalassa | Espoon kaupunki

City of Espoo was recognizing successful athletes in the Espoo Sports Gala this week. Europe dinghy sailor Oskari Laurila from Espoon Pursiseura YC was recognized as the Young Athlete of 2022 for his merits in Europe Class: Oskari won Junior Europeans in Röbel, Germany and was 3rd at the Open Week in Douarnenez, France. 

Currently Oskari studies in sports high-school in France and will return back to Finland in summer 2023.

More about the Espoo Sports Gala (in Finnish):

Urheiluvuoden 2022 onnistujat on palkittu Espoon Urheilugaalassa | Espoon kaupunkiEurope Class -purjehduksen MM-kisat Hankoon 2024

Kansainvälinen E-jollaliitto (International Europe Class Union) on päättänyt myöntää vuoden 2024 maailmanmestaruuskisat Suomeen, hankolaiselle pursiseuralle Hangö Segelförening (HSF). Kisat järjestetään 23.7.-3.8.2024.

Maailmanmestaruuskisoja purjehditaan noin kahden viikon ajan. Ensimmäisellä viikolla purjehditaan Open Week, jolloin ne purjehtijat, joita ei ole valittu kansallisen karsinnan kautta, voivat kilpailla paikasta itse MM-kisassa, joka purjehditaan toisella viikolla. Hangon MM-kisoihin on odotettavissa jopa 150 purjehtijaa yli kymmenestä maasta.

HSF:n kommodori Mikael Lindqvist on tyytyväinen kansainvälisen liiton päätökseen. "On hienoa saada tämä arvostettu purjehduskilpailu Suomeen ja Hankoon. Kaupunki täyttää 150 vuotta ja nämä MM-kisat tulevat olemaan osa kaupungin juhlavuotta," hän iloitsee.
HSF toimii kisajärjestäjänä ja Suomen E-jollaliitto on mukana valmisteluissa.

Europe Class on kansainvälisesti arvostettu kevytveneluokka, jota purjehditaan niin juniori-, seniori- kuin masters-tasollakin. Suomessa on tällä hetkellä noin 40 aktiivista E-jollapurjehtijaa ikäluokassa 15-50. E-jolla on ollut olympialuokka vuoteen 2004 asti ja moni suomalainen huippupurjehtija, mm. Sari Multala, Tomas Johansson, Kaarle Tapper ja Oskari Muhonen, on nuorempana terävöittänyt taitojaan tässä teknisesti vaativassa luokassa.

Ejolla-luokka on esillä myös Helsingin Vene-messuilla 10.-19.2.2023. Liiton osasto ja vene on hallissa seitsemän, Purjehdussataman vieressä.

Lisätietoja
Mikael Lindqvist, kommodori, Hangö Segelförening (HSF)
puh. 040 568 7745, mikael.lindqvist@pp1.inet.fi

Juha Laurila, Suomen E-jollaliitto
puh. 050 483 6348, juha.laurila@espoonpursiseura.fi

Linkki kisojen nettisivuille.NJK:n kevätregatta purjehdittiin 11.-12.5. Tai lauantaina ei purjehdittu ollenkaan kehnon tuulen takia, vaan kisajärjestäjä teki järkevän päätöksen ja nosti APA:n jo alkuiltapäivästä, jottei purjehtijoien tarvitsisi turhaan odottaa. Sunnuntaina taas tuuli puhalsi reippaasti ja vauhtia radalla riitti.

Perinteinen On the Rocks -regatta avasi E-jollailijoiden kotimaisen kisakauden. Vaihtelevissa sääolosuhteissa - lauantaina satoi lunta, räntää ja vettä ja tuulta oli noin 4-5 m/s, kun sunnuntaina aurinko paistoi ja tuuli yltyi jopa yli 10 m/s - saatiin oikein tasainen ranking-kisa aikaan.

E-jollailijoiden oma lehti on ilmestynyt jälleen. Mukana mm. purjehtijoiden haastatteluja, huippuvalmentajan vinkkejä, tarinoita reissuista, vuosikello ja yhteystietoja.

Tervetuloa kaikki ejolla-purjehtijat kauden viimeiselle yhteiselle syysleirille HSK:lle 19.-21.10.2018!
Tiedossa hyvää treeniä Risto Pesolan valmennuksessa perjantaina ja lauantaina, sunnuntaina purjehditaan HSK:n mestaruuskisat, johon kaikki lerillä mukana olevat voivat osallistua.
Leiripäivät alkavat klo 9.30 purjehdusvalmiina ja loppuu noin klo...

Ranking-sarja 2018 koostui seitsemästä osakilpailusta. Ilari Muhonen (99,75 pist.) varmisti voittonsa erittäin tasaisilla suorituksilla sijoittuen toiseksi kaikissa osakilpailuissa. Toiseksi sijoittui Daniel Kario (EPS)(84,81 pist.) ja kolmanneksi Tommy Stenius (HSK)(81,19 pist.). Onnea upeista suorituksista Ilari, Daniel ja Tommy!

Axel Laine (EPS) purjehti ejollien nuorten Suomen Mestariksi 2018 tänään Orrbynselällä Porvoossa. Hopea meni Ilari Muhoselle (EPS) ja pronssi Laura Pesolalle (TP).
Kuuden parhaan joukkoon mahtuivat myös Saara Kuisma (TP), Julius Donner (EMK) ja Viivi Moisio (EMK). Onnittelut heille upeasta suorituksesta!