— NOUSIJAT JA TULOKKAAT —

Haastattelussa vuoden 2017 Tulokkaat ja Nousijat

Tulokkaat

 1. Mitä veneluokkia olet purjehtinut ennen E-jollaa?
 2. Miten siirtyminen E-jollaan sujui ja mikä on ollut mukavinta E-jollaluokassa?
 3. Mikä on olut mielestäsi avain menestykseen uudessa veneluokassa?
 4. Mitkä ovat tavoitteesi kaudelle 2018?

Nousijat

 1. Mikä oli paras uusi kokemuksesi E-jollapurjehduksessa viime kaudella?
 2. Mikä on ollut mielestäsi avain kehittymiseesi purjehtijana ja nousuun ranking-sarjassa? Mitä neuvoja antaisit uusille E-jollapurjehtijoille?
 3. Mitkä ovat tavoitteesi kaudelle 2018?

Ilari Muhonen

Vuoden Tulokas

1. Aiemmin olen purjehtinut optimistijollaa ja zoom8-jollaa.

2. E-jollaan oli helppo siirtyä, koska kaikki avustavat toisia ja jakavat tietoa.

3. Menestyäkseen E-jollassa täytyy harjoitella paljon.

4. Tavoitteeni kaudelle 2018 ovat: EM-mitali ja SM-mitali sekä menestyminen MM-kisoissa. Haluan myös kehittyä purjehtijana erityisesti lenssillä ajamisessa.

Aaro Immonen 

Vuoden Nousija

 1. Koko kausi oli kokonaisuutena todella kokemus. Parhaaksi kokemukseksi kuitenkin nostaisin SM-kilpailujen ensimmäisen kisapäivän mikä on jäänyt mieleen.
 2. Avain kehittymiseen on tietenkin ollut kova harjoittelu. Vinkkinä antaisin sen että treenin jälkeen käy läpi harjoituksen mielessään ja pohtii mikä meni hyvin, mikä huonosti ja että mitä olisi voinut tehdä toisin.
 3. Karsinnoissa EM-paikka ja siellä menestyminen.

Cecilia Dahlberg

Vuoden Tulokas II

 1. Olen purjehtinut optaria, Zoom8 ja 29er.
 2. Siirtyminen toimi tosi hyvin. Sain paljon vinkkejä vanhoilta E-jolla purjehtijoilta. Mukavinta E-jollassa on ollut uuden veneen oppiminen ja ajanvietto uusien ja vanhojen kavereiden kanssa.
 3. Hyvä ja avustava valmentaja, tahto ja kiinnostus oppia uusia asioita. Uskallus kysyä valmentajalta ja toisilta purjehtijoilta vinkkejä. Myös yksi tärkeä asia, joka aina pitää huomioida kun aloittaa uuden luokan on, että aina kaikki ei mene nappiin, mutta virheistä kannattaa oppia.
 4. Minulla ei ole tuloksellisia tavoitteita vielä, mutta tavoitteet m.m ovat oppia lenssillä ottamaan aaltoja paremmin ilman, että saa keltaisen, taktisesti kehittyä ja enemmän varmuutta startteihin.

Saara Kuisma

Vuoden Nousija II

 1. Ehdottomasti ensimmäiset E-jolla MM-kisat.
 2. Vaikea sanoa, varmaan täsmällisempi valmentautuminen ja ylipäätään palasten loksahtaminen enemmän paikoilleen. Uusille E-jollapurjehtijoille antaisin neuvoksi, ettei kannata pelätä epäonnistumista. Mieluummin yrittää saavuuttaa vähän enemmän, kuin että tyytyy keskivertosuoritukseen, vaikka samalla riskinä olisikin huonompi sijoitus.
 3. MM- ja EM-kisat sekä kehittyminen lähdöissä ja lähtöjen jälkeisissä minuuteissa olisi tavoitteena.

Tommy Stenius

Vuoden Tulokas III

 1. Purjehdin ennen E-jollaa vain optaria.
 2. E-jollaan siirtyminen sujui aika hyvin. Aluksi oli hieman vaikeuksia, muttaa E-jollan oppii nopeasti.
 3. Mielestäni E-jolla ei loppujen lopuksi eroa paljoa muista luokista, ja avaimet menestykseen ovat samat kuin muissa luokissa.
 4. Tavoitteena on päästä karsinnoista EM-kisoihin.

Elias Kilpiö

Vuoden Nousija III

 1. Paras uusi kokemukseni viime kaudella oli EM-kisat Ranskan Biscarrossessa. Vaikkei kisa mennytkään ihan purkkiin lukuisten black-flagien johdosta, oli silti hauskaa ja hyvä jengi messissä!
 2. Avain kehittymiseeni on ollut intohimo lajia kohtaan, sekä myös se että aina kaverit ovat olleet mukana toiminnassa ja sparraamassa. Neuvona uusille E-jolla purjehtijoille antaisin ehkä tärkeimpänä: älä laita kikiä liian kireälle, sillä kun jiippaat ja kiki on kireällä, päähän saattaa hieman koskea seuraavan tunnin ajan.
 3. Tavoitteena kaudelle 2018 on siirtyä enemmän kölivene- sekä valmennuspuolelle, mutta toki käydä vetämässä kisoja E-jollalla.