- UUTISET -Kaikille avoin kesän harjoitusleiri Hangossa PE 16/6 - KE 21/6 (ja kisa 17-18/6)

ECF järjestää perinteisesti kaikille avoimen nelipäiväisen harjoitusleirin ennen kesän arvokisoja. Leiri järjestetään Hangossa kevytveneregatan yhteydessä 16.6. ja 19.-21.6. (pe & ma-ke). Tämä mahdollistaa harjoittelun MM2024 rata-alueella kuuden päivän yhtenäisen jakson (leiri 4pv ja kisa 2pv). Leirin tarkemmasta sisällöstä tiedotetaan myöhemmin, mutta teemoina tulee olemaan mm. startit ja fleettitaktiikka.

Muutenkin pyrimme järjestämään monipuolisen leirikokonaisuuden.

Leirille majoituksineen, pelkälle leirille, tai pelkkään kisamajoitukseen voi ilmoittautua sitovasti oheisten linkkien kautta, maksamalla ennakkomaksun viimeistään to 25.5. Majoitus sisältää aamiaisen.

Tarjoamme osallistumiselle seuraavia vaihtoehtoja (linkin kautta maksuun, joka toimii samalla ilmoittautumisena):


1.) Leiri 16.6. + 19.6-21.6 leirivalmennus + majoitus leirin ja kisan aikana pe 16.6. – ke 21.6.

2.) Leiri 16.6. + 19.6 - 21.6 (pelkkä valmennus)

3.) Kisaviikonlopun majoitus, la-su (17.-18.6.)

4-) Kisaviikonlopun majoitus, pe-su (16.-18.6.)


Nähdään Hangossa !
E-jollapurjehtija Oskari Laurilasta Espoon Nuori Urheilija 2022

The City of Espoo recognized Oskari Laurila as the Young Athlete of 2022

Urheiluvuoden menestyjiä palkittiin eilen Espoon urheilugaalassa, jossa E-jollapurjehtija Oskari Laurila valittiin vuoden 2022 Espoon nuoreksi urheilijaksi. Espoon Pursiseuraa edustava Oskari voitti viime kaudella mm. E-jollien junioreiden Euroopan mestaruuden Saksan Röbelissä ja saavutti kolmannen sijan MM-kisoja edeltävällä Open Week:lla Ranskan Douarnenez:ssa.

Tällä hetkellä Oskari opiskelee ranskalaisessa urheilulukiossa ja palaa kotivesille kesällä 2023.

Lisää Espoon urheilugaalasta:

Urheiluvuoden 2022 onnistujat on palkittu Espoon Urheilugaalassa | Espoon kaupunki

City of Espoo was recognizing successful athletes in the Espoo Sports Gala this week. Europe dinghy sailor Oskari Laurila from Espoon Pursiseura YC was recognized as the Young Athlete of 2022 for his merits in Europe Class: Oskari won Junior Europeans in Röbel, Germany and was 3rd at the Open Week in Douarnenez, France. 

Currently Oskari studies in sports high-school in France and will return back to Finland in summer 2023.

More about the Espoo Sports Gala (in Finnish):

Urheiluvuoden 2022 onnistujat on palkittu Espoon Urheilugaalassa | Espoon kaupunkiEurope Class -purjehduksen MM-kisat Hankoon 2024

Kansainvälinen E-jollaliitto (International Europe Class Union) on päättänyt myöntää vuoden 2024 maailmanmestaruuskisat Suomeen, hankolaiselle pursiseuralle Hangö Segelförening (HSF). Kisat järjestetään 23.7.-3.8.2024.

Maailmanmestaruuskisoja purjehditaan noin kahden viikon ajan. Ensimmäisellä viikolla purjehditaan Open Week, jolloin ne purjehtijat, joita ei ole valittu kansallisen karsinnan kautta, voivat kilpailla paikasta itse MM-kisassa, joka purjehditaan toisella viikolla. Hangon MM-kisoihin on odotettavissa jopa 150 purjehtijaa yli kymmenestä maasta.

HSF:n kommodori Mikael Lindqvist on tyytyväinen kansainvälisen liiton päätökseen. "On hienoa saada tämä arvostettu purjehduskilpailu Suomeen ja Hankoon. Kaupunki täyttää 150 vuotta ja nämä MM-kisat tulevat olemaan osa kaupungin juhlavuotta," hän iloitsee.
HSF toimii kisajärjestäjänä ja Suomen E-jollaliitto on mukana valmisteluissa.

Europe Class on kansainvälisesti arvostettu kevytveneluokka, jota purjehditaan niin juniori-, seniori- kuin masters-tasollakin. Suomessa on tällä hetkellä noin 40 aktiivista E-jollapurjehtijaa ikäluokassa 15-50. E-jolla on ollut olympialuokka vuoteen 2004 asti ja moni suomalainen huippupurjehtija, mm. Sari Multala, Tomas Johansson, Kaarle Tapper ja Oskari Muhonen, on nuorempana terävöittänyt taitojaan tässä teknisesti vaativassa luokassa.

Ejolla-luokka on esillä myös Helsingin Vene-messuilla 10.-19.2.2023. Liiton osasto ja vene on hallissa seitsemän, Purjehdussataman vieressä.

Lisätietoja
Mikael Lindqvist, kommodori, Hangö Segelförening (HSF)
puh. 040 568 7745, mikael.lindqvist@pp1.inet.fi

Juha Laurila, Suomen E-jollaliitto
puh. 050 483 6348, juha.laurila@espoonpursiseura.fi

Linkki kisojen nettisivuille.Tervetuloa Europe Class Finland -yhdistyksen vuosikokoukseen, joka järjestetään torstaina 12.11.2020 klo 18 EPS:n klubitalolla. Tässä kokouskutsu ja kokousmateriaalina ehdotukset uusiksi yhdistyksen säännöiksi sekä vaalijärjestykseksi:

ECF järjestää leirin EMK:lla 26. - 28.6. Leiri on perjantaina klo 17 - 20 ja lauantaina ja sunnuntaina klo 9 - 17, ja valmentajina ovat Risto Pesola ja Aleksi Laakso. Leirillä keskitytään aaltoajamiseen, jos olosuhteet sen sallivat.

E-jollailijoiden oma lehti on ilmestynyt jälleen. Mukana mm. purjehtijoiden haastatteluja, huippuvalmentajan vinkkejä, tarinoita reissuista, vuosikello ja yhteystietoja.

Kauden päättäjäisissä 21.11.2019 palkittiin ranking-sarjan parhaimmistoa sekä nousijat ja tulokkaat! Lisäksi arvokisoissa ansioituneet saivat kunniaviirin ja SM kisojen paras nainen ja mies palkintopyttynsä. Onneksi olkoon kaikille!

HSK järjestää seuraavat Pohjoismaiset junioripurjehduskisat ensi kesänä heinä-elokuun vaihteessa. Kisajärjestelyt ovat jo käynnistyneet, vaikka itse tapahtuma onkin vasta ensi kesänä. Tapahtumaan tarvitaan laskelmiemme mukaan noin 100-120 vapaaehtoista niin maaorganisaatioon kuin kisaorganisaatioonkin. Lisäksi kartoitamme mahdollisia veneitä mm....

Ilari Muhonen Espoon Pursiseurasta (EPS) vei Euroopan mestaruuden viikonloppuna päättyneissä nuorten EM-kisoissa Tanskan Faaborgissa. Muhonen voitti kultaa sekä yleisessä että U17-sarjassa, ja seuratoveri Daniel Kario purjehti pronssille U17-sarjassa. Lisäksi koko Suomen joukkue menestyi erinomaisesti. Viisi purjehtijaa oli kymmenen parhaan...

Karion veljekset (EPS) ottivat hienon kaksoisvoiton Hangon regatassa kesäkuun puolessa välissä. Daniel kiri ensimmäiseksi tällä kertaa, Hannu toiseksi ja kolmanneksi purjehti Julius Donner (EMK). Aiemmin viikolla kovaksi yltynyt tuuli muuttui kisaviikonloppuna maltilliseksi ja kolea keli sai väistyä auringon tieltä. Kuten Hangossa sopii odottaa.

Karsintasarja saatiin päätökseen viikonloppuna Hoskin kisoissa. Sen pohjalta E-jollaliitto on valinnut purjehtijat alustavasti kuhunkin edustusjoukkueeseen. Purjehtijoille on lähetetty kutsu, johon tulee vastata 29.5. klo 18 mennessä. Mikäli purjehtija ei ota paikkaa vastaan, siirtyy hänen paikkansa tuloslistalla seuraavana olevalle. Katso...