— E-JOLLASTARA —

E-jolla loi vahvan perustan Olympiaprojektille

E- Bulletiinin toimitus pääsi tapaamaan finnjollapurjehtija Oskari Muhosen, joka valittiin Vuoden purjehtijaksi vuonna 2017. Puolustusvoimien Urheilukoulun RUK:ssa varusmiespalvelustaan suorittava maajoukkuepurjehtija tavoittelee paikkaa vuoden 2020 Tokion Olympialaisista. Vuonna 2017 Oskari voitti finnjollien nuorten (U23) maailmanmestaruuden ja EM-pronssin. Alle viisi vuotta sitten hän purjehti E-jollaa ja nyt saamme kuulla, mikä merkitys E-jollalla on ollut hänen kilpapurjehtijan polullaan.

Minkälainen kilpapurjehtijan polkusi on ollut? Mitä veneluokkia olet purjehtinut?

Aloitin purjehduksen Optarista 9-vuotiaana. Tämän jälkeen siirryin jo 13-vuotiaana E-jollaan, jota purjehdin kolme vuotta. 16-vuotiaana siirryin purjehtimaan Laser Radialia, jonka jälkeen 19-vuotiaana purjehdin muutaman kisan Laser Standardia. Samana syksynä siirryinkin jo Finnjollaan. Nyttemmin olen tehnyt myös syrjähyppyjä erilaisiin köliveneisiin ja olen kokeillut muitakin jollia Finnjolla urani ohessa.

Mitä asioita E-jolla veneluokkana erityisesti on sinulle antanut?

E-jolla on opettanut minut ajamaan ja saamaan hyvän tuntuman veneisiin E-jollan hyvän peräsintuntuman vuoksi. Lisäksi E-jollassa opin trimmaamaan purjetta ja mastoa. Lenssillä ajamista E-jolla opetti myös paljon. Meillä oli myös hyvä porukka.

Mikä on ollut mielestäsi avain kehittymiseesi purjehtijana?

Mielestäni avain kehittymiseen purjehtijana on järjestelmällinen työ kehittymisen eteen. Itse käytän tässä työkaluna harjoituspäiväkirjan kirjoittamista. Myös motivaatio ja halu kehittyä on erityisen tärkeää.

Minkälainen kausi 2018 sinulla on edessäsi?

Kausi 2018 sisältää kovaa treeniä Finnjollalla ja muutamia kisoja myös muilla veneillä. Tärkeimmät kisat minulle ovat MM-kilpailut Tanskan Århsissa, jossa jaetaan ensimmäiset paikat Tokion Olympialaisiin. Elokuun lopulla pääsen myös puolustamaan maailmanmestaruuttani Finnjollan U23 MM-kilpailuissa Sloveniassa ja syksyllä pääsen tutustumaan Tokion Olympiavesiin Japanin Maailman Cup -kisan merkeissä. Nyt kesäkuussa kipparoin Suomen joukkuetta sotilaiden MM-kilpailuissa Helsingissä J80 veneellä. Syksyllä olisi tiedossa myös avomerikilpailu VOR 70-veneellä ja opintojen aloittaminen Aalto-yliopiston Tuotantotalouden osastolla.

Mitä neuvoja antaisit nykyisille E-jollapurjehtijoille?

Tärkeimmiksi asioiksi nostaisin laadukkaat vesitunnit ja halun menestyä. Fysiikan treenaaminen on myös tärkeää. Toivotan kaikille E-jollapurjehtijoille hyvää kautta ja nauttikaa purjehduksesta!