— MISSÄ EJOLLAA PURJEHDITAAN —

Suomeen e-jolla rantautui 70-luvulla. Suomen e-jollaliitto (Europe Class Finland, ECF) vastaa Suomen e-jollatoiminnasta. Luokka oli erittäin aktiivinen Suomessa etenkin olympiastatuksen aikana, ja suurin osa Suomen purjehdusmaajoukkueesta vähintäänkin käytti e-jollaa väliluokkana matkalla olympialaisiin.

Luokan menetettyä olympiastatus kääntyi toiminta hetkellisesti laskuun, mutta viime vuosien aikana toiminta on palannut lähelle edeltänyttä tasoa. Vuonna 2022 rankingsarjaan osallistui yli 30 purjehtijaa ja suomalaisia osallistui kaikkiin kansainvälisiin arvokilpailuihin tuoden useita mitaleita kotiin.

MAAILMALLA

E-jollaa harrastetaan kansainvälisesti Etelä-Amerikassa ja Aasiassa asti. Suurin osa purjehtijoista kuitenkin tulee Euroopasta, jossa taso on erittäin kova ja vähintäänkin samaa tasoa kuin muissa junnuluokissa. Harrastajamäärä on erittäin hyvä, esimerkiksi vuoden 2023 Torbole Meetingiin (Garda järvellä) on osallitumassa lähes 80-90 venettä. Maakohtaisen kiintiön omaavat MM- ja EM-kisat ovat perinteisesti käsittäneet noin 100-150 venettä.