— RANKING-SÄÄNNÖT 2018 —

 1. Rankingsarjassa vuonna 2018 purjehditaan seitsemän (7) osakilpailua. Rankingsarjan lopputulos määräytyy yhteispistemäärän mukaan, jossa huomioidaan viisi (5) parasta kilpailua.
 2. Rankingkilpailuun osallistuminen edellyttää Europe Class Finland ry:n voimassa olevaa jäsenyyttä tai ulkomaalaisilta osallistujilta kansallisen liiton jäsenyyttä. Poikkeuksena on SM-kilpailut, joihin voi osallistua ilman edellä mainittuja jäsenyyksiä. 
 3. Rankingpistelasku tapahtuu pyöristettynä kahden desimaalin tarkkuudella. Rankinglopputulosta laskettaessa osakilpailujen pisteet huomioidaan em. pyöristettynä likiarvona. Osakilpailujen pistelasku toimii seuraavan kaavan mukaan:
  ( 10 * (log S - log P) + 1) * K * F
  S = Osallistuneiden veneiden lukumäärä
  P = Oma sijoitus
  K = Kilpailukerroin (1,7)
  F = SM-kerroin (1,2)
 4. Tasapisteet ratkaistaan suuremman yksittäisen osakilpailupistemäärän saavuttaneen eduksi. Parhaiden pisteiden ollessa tasan, verrataan toiseksi parhaita pisteitä jne. kunnes saadaan aikaiseksi ero purjehtijoiden pisteissä. Mikäli tasatilanne ei ratkea pisteitä vertaamalla, niin etu on sen purjehtijan, joka sijoittui parhaiten kauden viimeisessä kilpailussa, johon kaikki tasapisteissä olijat osallistuivat. Jos yhteistä kilpailua ei ole on tuloksena jaettu sijoitus.
 5. Kilpailija on oikeutettu rankingpisteisiin, kun hän on ilmoittautunut kilpailuun ja osallistuu vähintään yhteen lähtöön, josta tuloksena voi olla myös DNF, OCS, DSQ, RET, DNE tai BFD. Kilpailija, joka ei ole lähtenyt yhteenkään kilpailuun ja on saanut tulokseksi vain DNS tai DNC sijoituksia, ei ole oikeutettu rankingpisteisiin.
 6. Tasapisteet kohdan viisi (5) mukaisessa tilanteessa: mikäli useita veneitä päätyy tasapisteisiin sarjalla, jota ei voida ratkaista kenenkään eduksi (esim. DNF, DNS, DNS... ja DNS), niin tasatulokseen päätyneet veneet saavat rankingsarjan pistelaskussa jaetun sijoituksen, joka on huonoin tulosluettelon mukainen sijoitus tasapisteissä olevien veneiden kesken. Esimerkki: jos kilpailussa on 20 osallistujaa ja kuusi (6) viimeistä venettä sijoilla 15-20 päätyvät em. tasatilanteeseen, niin rankinglistalla kaikki nämä kilpailijat saavat sijoituksen 20.
 7. Kilpailulla on rankingarvo, kun vähintään kaksi (2) lähtöä on purjehdittu.
 8. Naisille ei lasketa omaa rankinglistaa. Jos ulkomaalaisia osallistuu rankingkilpailuun, nämä saavat tuloksen, mutta rankingtulosta laskettaessa heitä ei huomioida.