Pietari Airakorvelle SM-kultaa, Ilari Muhoselle hopeaa ja Venla Soinille pronssia

10.09.2018

E-jollien Suomenmestaruuskilpailut purjehdittiin EMK:lla 7.-9.9.2018. Ensimmäisenä päivänä purjehdittiin kolme lähtöä kevyessä tuulessa, toisena päivänä kaksi lähtöä erittäin kevyessä tuulessa ja kolmantena päivänä kolme lähtöä reippaassa 6-8 m/s tuulessa.

Kilpailujen ensimmäinen päivä käynnistyi hienoisessa sumussa. Päivän ensimmäistä starttia jouduttiin odottelemaan jonkin aikaa, kunnes sumu merellä hälveni ja kilpailut saatiin käyntiin. Kaikki kolme lähtöä purjehdittiin kevyessä tuulessa, joka puhalteli aluksi noin 4 m/s ja keveni loppua kohden..

Kilpailussa on mukana 27 E-jollapurjehtijaa. Päivän starttivoittajia olivat Julius Donner (EMK), Ilari Muhonen (EPS) ja Venla Soini (TPS). Toiseen päivään lähdetään Ilari Muhosen johtaessa kilpailua, toisena Venla Soini ja kolmantena Viivi Moisi

Toisena kisapäivänä purjehdittiin erittäin kevyissä olosuhteissa. Alkuun jouduttiin odottelemaan tuulta, joka pysyttelikin sitten koko päivän erittäin kevyenä. Lähtöjä saatiin purjehdittua kaksi, joista toinen otettiin maaliin ylämerkillä. Päivän starttivoittajia olivat Tommy Stenius (HSK) ja Venla Soini (TPS).

Kolmanteen päivään lähdettiin Venla Soinin johtaessa, toisena ja kolmantena tasapistein ovat Julius Donner (EMK) ja Ilari Muhonen (EPS) sekä neljäntenä ja viidentenä niinikään tasapistein Tommy Stenius ja Pietari Airakorpi (HSK).

Kilpailun kärjessä jännitys säilyi viimeisen lähdön viimeiseen lenssiin asti. Pietari Airakorpi (HSK) otti mestaruuden nimiinsä pisteen erolla toiseksi tulleeseen Ilari Muhoseen (EPS). Kolmanneksi sijoittui tasaisen vahvasti purjehtinut E-jollakonkari Venla Soini (TPS), joka samalla voitti nimiinsä perinteikkään Miss Europa-kiertopalkinnon. Tommy Stenius (HSK) oli neljäs, Suomenmestari vuosimallia 2015 Niklas Toroi (EPS) oli viides ja Julius Donner (EMK) kuudes. Kilpailussa oli mukana 27 purjehtijaa.

Palkintojen jaon jälkeen radalla tiukasti kisannut mitalikolmikko oli yhtä hymyä. - Oli hyvä kisa, johon mahtui monenlaista keliä. Tämä antoi tasapuoliset mahdollisuudet kaikkien kelien purjehtijoille, kommentoi Pietari Airakorpi kisan jälkeen. - Oli hyvä kisa ja paljon eri ikäisiä E-jollapurjehtijoita mukana. Sai purjehtia tiukkaa skabaa, kommentoi puolestaan Ilari Muhonen. - Oli kiva purjehtia E-jollakisaa pitkästä aikaa - ja kevyet kelit suosivat mukavasti konkaripurjehtijoita, hymyili puolestaan Venla Soini.

Onnea voittajille sekä kiitos EMK:lle ja kilpailupäällikkö Patrick Anderssonille kisajärjestelyistä!