Nuoret ejollailijat uhmasivat Mauri-myrskyä - Axu Laine kaikkein parhaiten

25.09.2018

Axel Laine (EPS) purjehti ejollien nuorten Suomen Mestariksi 2018 tänään Orrbynselällä Porvoossa. Hopea meni Ilari Muhoselle (EPS) ja pronssi Laura Pesolalle (TP). 
Kuuden parhaan joukkoon mahtuivat myös Saara Kuisma (TP), Julius Donner (EMK) ja Viivi Moisio (EMK). Onnittelut heille upeasta suorituksesta!

Lauantaina kelit olivat melko haastavat, keskituuli 10 m/s mutta puuskissa tuuli yltyi lähes 20 m/s vauhtiin. Ajoittain satoi niin ettei purjehtijat nähnyt veden pintaa kunnolla. Kaikki radalla olleet pääsivät vähän väliä tutustumaan veneen pohjaan ja köliin, mutta se ei menoa haitannut. Kahden lähdön jälkeen RC kuitenkin päätti nostaa AP:n jotta kaikki pääsisivät huilimaan seuraavaa päivää varten.

Sunnuntaina oli kesäisen aurinkoista ja tuuli tuntui suorastaan kevyeltä vaikka puuskainen oli silloinkin. Saatiin neljä lähtöä aikaan. Lähtöjen kärkisijoista kisasi jo laajempi joukko, ja koko kisa ratkaistiin siten vasta viimeisessä lähdössä. Monta hyvää purjehtijaa pyrki kärkisijoille ja jännitystä riitti loppuun asti. Axu vei kuitenkin hienolla kamppailulla lähtövoiton ja varmisti siten kultamitalin.

Onnittelut kaikille mukana olleille urheasti purjehditusta kisasta, ejollailijat on hyvä porukka!

Kaikki tulokset >>