Europe Class -purjehduksen MM-kisat Hankoon 2024

19.01.2023

Kansainvälinen E-jollaliitto (International Europe Class Union) on päättänyt myöntää vuoden 2024 maailmanmestaruuskisat Suomeen, hankolaiselle pursiseuralle Hangö Segelförening (HSF). Kisat järjestetään 23.7.-3.8.2024.

Maailmanmestaruuskisoja purjehditaan noin kahden viikon ajan. Ensimmäisellä viikolla purjehditaan Open Week, jolloin ne purjehtijat, joita ei ole valittu kansallisen karsinnan kautta, voivat kilpailla paikasta itse MM-kisassa, joka purjehditaan toisella viikolla. Hangon MM-kisoihin on odotettavissa jopa 150 purjehtijaa yli kymmenestä maasta.

HSF:n kommodori Mikael Lindqvist on tyytyväinen kansainvälisen liiton päätökseen. "On hienoa saada tämä arvostettu purjehduskilpailu Suomeen ja Hankoon. Kaupunki täyttää 150 vuotta ja nämä MM-kisat tulevat olemaan osa kaupungin juhlavuotta," hän iloitsee.
HSF toimii kisajärjestäjänä ja Suomen E-jollaliitto on mukana valmisteluissa.

Europe Class on kansainvälisesti arvostettu kevytveneluokka, jota purjehditaan niin juniori-, seniori- kuin masters-tasollakin. Suomessa on tällä hetkellä noin 40 aktiivista E-jollapurjehtijaa ikäluokassa 15-50. E-jolla on ollut olympialuokka vuoteen 2004 asti ja moni suomalainen huippupurjehtija, mm. Sari Multala, Tomas Johansson, Kaarle Tapper ja Oskari Muhonen, on nuorempana terävöittänyt taitojaan tässä teknisesti vaativassa luokassa.

Ejolla-luokka on esillä myös Helsingin Vene-messuilla 10.-19.2.2023. Liiton osasto ja vene on hallissa seitsemän, Purjehdussataman vieressä.

Lisätietoja
Mikael Lindqvist, kommodori, Hangö Segelförening (HSF)
puh. 040 568 7745, mikael.lindqvist@pp1.inet.fi

Juha Laurila, Suomen E-jollaliitto
puh. 050 483 6348, juha.laurila@espoonpursiseura.fi

Linkki kisojen nettisivuille.