— NOUSIJAT JA TULOKKAAT —

Vuoden 2022 Tulokkaat ja Nousijat

Tulokkaat

Parhaat uudet E-jollapurjehtijat 2022 rankin-sarjassa.

 1. Leo Pieskä
 2. Hugo Heikkala
 3. Eero Oliva
 4. Miro Sepäntalo
 5. Inka Tirilä

Nousijat

Parhaiten 2022 ranking-sarjassa sijoitustaan parantaneet E-jollapurjehtijat.

 1. Karolina Pettersson
 2. Hugo Widemark
 3. Sami Annunen
 4. Sakari Suurla
 5. Emma Aho

Julius Donner

Vuoden Tulokas

 1. Zoomia. Optimistijollaa olen purjehtinut noin 3-4 vuotta ja Zoomia kaksi ja puoli vuotta. Purjehdustaustaa löytyy myös köliveneistä.
 2. E-jollaan siirtyminen sujui varsin mukavasti ja helposti, aloin olemaan jo aika iso Zoomiin ja Laser ei oikein tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. EMK:lla oli jo valmiiksi muutama E-jolla joten E-jolla kuulosti järkevältä vaihtoehdolta. Vene löytyi helposti seuralaiselta, joten pääsin treenaamaan heti kun päätös oli tehty. Kaikista mukavinta E-jollaluokassa on E-jollapurjehtijoiden välinen henki sekä kilpailullisuus. Kaikilla on aina hyvä asenne treeneissä sekä kisoissa, joka tietenkin vaikuttaa positiivisesti tiimihenkeen.
 3. Hyvä menestys uudessa luokassa on aina kovan treenin ja harjoittelun takana. Itse kun vaihdoin E-jollaan, aloitin treenaamisen heti paikalla, jotta saisin loppusyksystä kaiken treenin ja hyödyn irti. Loppusyksyn treenaamisen takia olin tietoinen veneetä ja sen toiminnasta, jolloin keväällä oli helppo aloittaa kausi. Olin myös talvella mukana treenaamassa Espanjassa ja Italiassa, josta oli suuri apu. Molemmilla kerroilla sain huippuvalmennusta ja pääsin sisään veneen trimmeihin ja vauhtiin kunnolla.
 4. Tavoitteeni tulevalle kaudelle on olla SM tasolla huipulla ja myös menestyä ulkomaan arvokisoissa. Tavoitteena on myös kehittää itseäni urheilijana.

Joona Pasanen 

Vuoden Nousija

 1. Parhaita kokemuksiani viime kaudella E-jolla purjehduksessa oli kovatuulisten päivien treenit. Oli hienoa saada veneeseen kunnolla vauhtia veneen hallinnan kuitenkin säilyttäen.
 2. Avaimena kehittymiseen purjehtijana on ollut ahkera harjoitteleminensekä loistava valmentaja Harri.

Aleksi Saarni

Vuoden Tulokas II

 1. Ennen E-jollaa olen oikeastaan purjehtinut vain optaria. Sen lisäksi kahdet kisat 29erilla.
 2. Siirtyminen E-jollaan oli aluksi hieman hankalaa. Ensimmäiset treenit kuluivatkin uimisen parissa, ja myös uuden veneluokan fyysisyys tuotti alussa haasteita. Mukavinta E-jollassa on ollut itse uusi vene; nopeus, trimmit jne. sekä kaverit.
 3. Avain menestykseen uudessa luokassa on mielestäni ollut hyvä perusta jonka loin optariaikoina sekä hyvä treenaaminen.
 4. Tavoitteeni kaudelle 2019 on EM-kisat sekä menestyminen kotimaan ja ulkomaan kisoissa paremmin ilman, että saa keltaisen, taktisesti kehittyä ja enemmän varmuutta startteihin.

Daniel Kario

Vuoden Nousija II

 1. Viime kausi oli ensimmäinen kokonainen kauteni E-jollassa ja paras kokemus oli ehdottomasti onnistumisten kokeminen treeneissä ja kisoissa.
 2. Kehittymiseen on vaikuttanut monia tekijöitä, mutta tärkein mielestäni on ollut hyvä treeniporukka. Hyvässä ja taitavassa porukassa on voitu kehittyä yhdessä paremmiksi purjehtijoiksi harjaantuneen valmentajan johdolla. Uusien E-jollapurjehtijoiden kannattaisi treenata mahdollisimman usein ja tutustua uuteen veneeseen täysin.
 3. Tavoitteeni kaudelle 2019 on kehittyä entistä paremmaksi purjehtijaksi ja saavuttaa parempia tuloksia kotimaassa ja arvokisoissa.

Juho-Pekka Salo

Vuoden Tulokas III

 1. Optimistijollaa ja Zoom8-veneitä
 2. Siirtymisessä oli hiukan totuttelua, sillä vene mitä purjehdin ennen E-jollaa oli pienempi. Myös trimmejä tuli lisää ja niitä piti säätää enemmän. Paino oli myös yksi ongelmista sillä minun painoni on todella pieni ja kovilla keleillä purjehdus oli todella hankalaa, mutta silti mukavinta E-jollassa on ollut kovilla keleillä purjehtiminen.
 3. Kevyillä keleillä saatoin pärjätä hyvin, mutta kovilla en todellakaan pärjännyt.
 4. Tavoitteeni on pitää kiva vuosi purjehtiessa ja parantaa tuloksia viime vuodesta.

Tatu Kortelainen

Vuoden Nousija III

 1. Viime kaudesta jäi parhaiten mieleen arvokisat ja muutama onnistunut ranking lähtö.
 2. Avain kehitymiseeni on ollut erinlaisissa porukoissa ja eri valmentajien kanssa treenattu aika. Uusille E-jolla purjehtioile antaisin neuvoksi rauhallisuutta ja kovaa taistelutahtoa.
 3. Tulevalla kaudella olisi tarkoitus päästä EM kisoihin ja parantaa kokonaisuutta purjehtijana E-jollalla.